Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Provincialeweg 221 in Oosteind 4909 AJ

Provincialeweg 221

4909 AJ Oosteind
Vraagprijs € 479.500,- v.o.n.
Te koop

Omschrijving

Deze royale 2 onder 1 kap woning, met een inhoud van 605,4 m3 ligt op een ruim perceel grond van 462 m2, en bevindt zich in het lintdorp Oosteind, aan de Provincialeweg. Het peil van de woning ligt op 2,65 + NAP. De grondwaterstand is circa 1,8 meter lager.

Het huis is met het oog op de toekomst “all electric” uitgevoerd, dus zonder gasaansluiting. Uiteraard hoort daar dan wel een...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2018 Woonoppervlakte 160 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Verkopende makelaar

Alexander Hermse

Omschrijving

Deze royale 2 onder 1 kap woning, met een inhoud van 605,4 m3 ligt op een ruim perceel grond van 462 m2, en bevindt zich in het lintdorp Oosteind, aan de Provincialeweg. Het peil van de woning ligt op 2,65 + NAP. De grondwaterstand is circa 1,8 meter lager.

Het huis is met het oog op de toekomst “all electric” uitgevoerd, dus zonder gasaansluiting. Uiteraard hoort daar dan wel een optimale isolatie bij, een warmte terugwininstallatie (WTW) voor de luchtverversing, een warmtepomp voor verwarming en warmwatervoorziening en uiteraard zonnepanelen.

Ook een stukje modern comfort: een glasvezelaansluiting voor supersnel, betrouwbaar internet is aanwezig.

De woning is ontworpen door architectenbureau Wiel Caanen, gebaseerd op de stijl van de jaren 30 van de vorige eeuw, maar wel met veel licht en contact met de ruime tuin.

Het huis is geheel traditioneel gebouwd, met een gemetselde buitengevel van rode stenen en een borstwering in donkerrood. Het dak is uitgevoerd in keramische, zwarte dakpannen en het hele huis is voorzien van duurzame hardhouten buitenkozijnen. Onder de raamkozijnen zijn dikke hardstenen waterslagen aangebracht.

Bij het huis hoort een vrijstaande garage/berging met plat dak, een hardhouten garagedeur, loopdeur en raamkozijn.
Alle hemelwaterafvoeren en goten zijn uitgevoerd in zink.

Binnenmuren zijn ook gemetseld en de binnenkozijnen zijn stomp uitgevoerd in hardhout, met een comfortabele deurhoogte van 231,5 centimeter.

Het huis voldoet uiteraard aan alle geldende eisen, zoals het bouwbesluit, het bestemmingsplan, de lokale bouwverordening en welstandsnota, de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO), het omgevingsrecht en de ministeriële regeling omgevingsrecht.

Nulenergiewoning

Een nulenergiewoning, energieneutrale woning, balanswoning of CO2-neutrale woning is een woning die met een normaal leefpatroon en een hoog comfort niveau over een heel jaar gezien evenveel energie opwekt als hij verbruikt. Een nulenergiewoning hoeft niet autonoom te zijn: 's zomers kan bijvoorbeeld een hoeveelheid energie terug geleverd worden aan het elektriciteitsnet, die 's winters daaruit weer verbruikt wordt.

Voor het maken van deze woning is dit bereikt door vergaande isolatie en een warmte terugwininstallatie (WTW). Er is ook uitgegaan van energiezuinige apparaten. Vervolgens wordt de woning op een energie-efficiënte manier verwarmd en voorzien van warm water door het gebruik van een warmtepomp met voorraadvat.

De overige vraag naar energie wordt opgewekt met hernieuwbare energie, in dit geval PV panelen.

Voor de berekening van het benodigde aantal panelen is uitgegaan van een 2 persoons huishouden. Het gemiddelde energie verbruik ligt daarvoor rond de 2500 kWh. Verder is er vanuit gegaan dat de warmtepomp rond de 3000 kWh verbruikt. Met de geplande panelen wordt ongeveer 5700 kWh opgewekt, waarmee we een energie nul woning hebben gecreëerd.

Tegen een meerprijs kunnen panelen worden toegepast met een hoger piekvermogen, waardoor de opbrengst van de zonnepanelen naar ongeveer 7850 kWh kan worden verhoogd.

Afhankelijk van het aankoopmoment kunnen, mits tijdig aangegeven, wijzigingen aangebracht worden. Zie hiervoor de optielijst (bij de makelaar op te vragen).

De verwachte opleveringsdatum zal zijn in januari 2019.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 479.500,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning eengezinswoning Type woning 2-onder-1-kapwoning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 2018 Bouwvorm Nieuwbouw Ligging Landelijk gelegen In aanbouw Ja Indeling Woonoppervlakte 160 m² Perceeloppervlakte 462 m² Inhoud 605 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een zolder Energie Isolatie Volledig geïsoleerd Verwarming Warmtepomp, Warmte terugwininstallatie Buitenruimte Tuin Achtertuin, Voortuin, Zijtuin Kwaliteit tuin aan te leggen Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 1 auto(s). Voorzieningen Voorzien van elektra Isolatie Volledig geïsoleerd Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Toelichting 2 parkeerplaatsen op eigen grond Dak Soort dak zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Zonnecollectoren, Glasvezel kabel Kadastrale gegevens Gemeente OOSTERHOUT Sectie V Perceelnummer 1469 Oppervlakte 310 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente OOSTERHOUT Sectie V Perceelnummer 188 Oppervlakte 152 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Provincialeweg 221, 4909 AJ Oosteind

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.